Winterse sferen tijdens boekpresentatie


'Mogen mijn echtgenoot en schoonmoeder ook meekomen naar de boekpresentatie?'

 

We kregen een paar keer de vraag of je iemand mee mag nemen naar de boekpresentatie. Omdat misschien meer genodigden zich dit afvragen, zetten we het maar even in dit nieuwsbericht: natuurlijk mag u iemand meenemen! Tijdens de boekpresentatie is de boekenwinkel immers geopend, dus het is vrijwel zeker dat er ook 'gewone' klanten in de winkel rondneuzen.

 

Neem dus gerust iemand mee als u dat leuk vindt.

Van harte welkom!

 


Wij zijn nog even bezig...

   

      De kaarten met de winterse afbeeldingen van Jan Hensema zijn gearriveerd.

      Twintigduizend ansichtkaarten moeten gestoken worden in tweeduizend mooi bedrukte enveloppen die tenslotte

      worden voorzien van een fraaie sluitzegel.

      Wij zijn nog wel even bezig...


Reserveer nu alvast de Winter in Dordrecht cadeautas want op=op!

In de winkels van Vos & van der Leer zijn de reserveringsformulieren gearriveerd en worden inmiddels kwistig uitgedeeld. En... de eerste reserveringen zijn al binnen!

 

De deelnemers aan de verhalenwedstrijd voor het Dordrechts Winterboek hoeven geen reserveringsformulier in te vullen. Voor hen staat op 5 november hun gratis cadeautasje klaar.

Ook de deelnemers van wie hun verhaal niet in het boek is opgenomen hoeven geen reserveringsformulier in te vullen. Hun tasje staat eveneens op 5 november klaar en kan aangeschaft worden met 20% korting.

 

Ben je deelnemer aan de schrijfwedstrijd en wil je meerdere exemplaren van het Dordrechts Winterboek hebben, dan is het raadzaam voor die extra exemplaren wél een reserveringsformulier aan te schaffen, want voor deze hele productie geldt: op=op. Het is namelijk niet mogelijk om een nieuwe oplage boeken en blikken te produceren, dus het Winter in Dordrecht-project wordt echt een collector's item.

 

Voor iedereen geldt dus: reserveer nu alvast je boek-in-blik!


Een lange, lange avond

 

Het juryberaad van gisteravond nam tot bijna middernacht in beslag, ondanks dat juryvoorzitter Kees Thies er bij de punten van bespreking toch flink de vaart in had.

Er waren hapjes en drankjes en er werd gewikt en gewogen.

Over veel verhalen waren ze het eens: deze móeten in de Dordrechts Winterboek.

Dan was er nog een stapeltje 'twijfelgevallen'. Vooral bij deze categorie werd het wikken en wegen veel gebruikt.

En helaas, niet alle verhalen hebben het boek gehaald. Soms is een verhaal simpelweg niet helemaal geschikt voor het soort boek en we konden qua ruimte ook niet álles meenemen. Dat dwingt de jury tot keuzes maken. En dat is gebeurd. Heel zorgvuldig.

De schrijvers van de verhalen die niet in het Dordrechts Winterboek worden opgenomen, krijgen een e-mail. Maar we hopen natuurlijk wel dat ze toch naar de boekpresentatie komen!

De schrijvers van de verhalen die wel in het Dordrechts Winterboek worden opgenomen, krijgen ook een e-mail met de vraag of ze een kort CV willen insturen. En uiteraard hopen we hen allemaal te zien bij de boekpresentatie.

 

Kijk regelmatig op deze website onder de knop Nieuws! We houden u op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het Dordrechts Winterboek tot en met de boekpresentatie.

 


 

Blik in de maak

 

Op de afbeelding is een impressie te zien van het blik dat op dit moment in de maak is. We vinden het nu al mooi! De tekening van Jan Hensema laat een besneeuwde Damiatebrug zien met op de achtergrond een stukje Kuipershaven en verderop het koepeltje bij het Groothoofd. Dordtser kun je het bijna niet krijgen.

 

Over een paar weken arriveert er een duizelingwekkend aantal dozen met daarin nog veel meer Winter in Dordrecht-blikken.


De jury is compleet

De jury die de bijdragen gaat beoordelen voor het Dordrechts Winterboek is compleet en bestaat uit:

 

Annelore Makkenze en Annette Schut, beiden breed belezen medewerkers van boekhandel Vos & van der Leer. Dennis Brons, oud-journalist. Anne van den Boogaard, juridisch medewerker en Ineke Makkenze, beiden manuscriptcorrectoren.

Juryvoorzitter is Kees Thies, columnist, journalist en programmamaker.

 

De jury beoordeelt iedere tekst individueel en voorziet de bijdrage van een schoolcijfer.

Na 15 augustus, de laatste inzendingsdag, komt de jury bijeen om de inzendingen met elkaar te bespreken. Uit de totaalscore zal blijken wie de winnaar is en welke bijdragen een plaats krijgen in het Dordrechts Winterboek.

 Ongetwijfeld vindt de jury het allemaal net zo spannend als de deelnemers.